Direktutdelande fonder
Sök:

Direktutdelande fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer

ställde för sedan frågan: Direktutdelande fonder

Är det någon som har bra tips på direktavkastande fonder?

Vad är för respektive nackdelar med sådana fonder, jag har isk så skattetekniskt ska det inte spela roll. Vill gärna att det trillar pengar ur portföljen än att jag måste sälja andelar.

mvh Kristoffer

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vet inte om det räknas som en nackdel enligt dig men utbudet på just direktavkastande fonder är inte så vanligt 2018, utan standard är att de återinvesterar i fonden istället och innehavet växer på så vis istället för pengar in på depån. Spontant skulle jag säga att det är klokare att satsa på bra fonder, oavsett om de delar ut eller ej, även om jag förstår att det kan kännas skönt att inte sälja av andelar. XACT Högutdelande är en populär ETF som delar ut.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

De enda jag känner till är två ETF:er:

XACT Högutdelande

XACT OMXSB Utd

Det är alltså ETF:er (börshandlade fonder) men det kanske spelar mindre roll.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-20 klockan 20:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.