Diskretionär förvaltning
Sök:

Diskretionär förvaltning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin Nilsson

ställde för sedan frågan: Diskretionär förvaltning

Hej, Tack för många intressanta pod avsnitt!

Min fråga är att jag har blivit rekommenderad en förvaltningstjänst som heter diskretionär förvaltning för kapital i ett vilande företag, antar att det behöver vara en exter förvaltare för att bolaget skall anses vilande,

Är diskretionar förvaltning en bra lösning och i så fall vilka leverantörer kan rekommenderas för detta och som tar skäligt betalt för denna tjänst?

Vilken plaseringsstrategi lämpar sig här, (tidsperiod 5-8 år), kan man påverka / ändra investeringen

mvh

Martin

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har en kompis/partner som rekommenderar coeli. Verkar inte som om det är helt omöjligt att påverka risknivån under tiden. Men så klart inte säga köp aktie XX eller dylikt. Det tror jag gäller all diskretionär förvaltning.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tittade för skojs skull  på Coeli Mix R. Fonden har lyckats med konststycket att backa 1,18 procent på ett år. Dyr var den också, 1,85 procent i avgift!

Börja med att prata med din revisor. Är det en större byrå så har de säkert stor erfarenhet av vilande bolag. Du kan sedan kontakta Avanza Bank, de har diskretionär förvaltning. Efter detta får din nuvarande bank ge ett förslag på upplägg, och sedan väljer du det bästa alternativet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ”Tummen upp”

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Fast deras diskretionära förvaltning, eller wealth management följer inte deras fonder, utan efter dina riktlinjer. Visst är de dyra men också smidiga att ha att göra med, tror dock alla fondbolag har en sämre fond och en som slår index med råge, i Coelis fall är det deras globalfond. Har du använt deras tjänster?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  TriDave

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-27 klockan 00:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.