Diversifieria sig samt maxmimera möjligheten till avkastning • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Diversifieria sig samt maxmimera möjligheten till avkastning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torbjörn

Torbjörn ställde följande fråga för 11 månader sedan:

Hej,

Har en liten fundering.

Troligen är det möjligtvis lite överkurs och lite mer jobb som behövs men hade varit intressant att höra hur ni ser på följande frågeställning:

Jan skriver ju att bästa möjlighet till diversifierad avkastning är att ha fler än en fond inom ett tillgångslag och att det optimala kanske är runt 7-8 fonder. Fler hjälper inte för bättre avkastning och minskar heller inte risken nämnvärt.

Finns det då logik i att översätta detta på sitt Portfoliotänk? Alltså att inte enbart köra på 1 st Portfolio som exempelvis Permanent Portfolio eller RikaTillsammans-portföljen som liknar denna väldigt mycket utan välja att köra på flera olika?

Det finns ju ett antal Portfolio som avkastar runt det snitt som Permanent Portfolio gjort och som har likartad risk. Men som har lite olika inriktningar på hur man ska vikta de olika tillgångslagen inom Portfolion.

Eftersom vi inte vet något om hur framtiden ser ut så kanske det då är en vettig tanke att ha flera olika varianter av dessa för att ha chansen till bästa möjliga riskjusterade avkastning?

Även om det som sagt inte skiljer så där otroligt mycket i historisk avkastning mellan varianterna så kan ju 1-2% skillnad över 10-20 års sikt bli en hel del pengar i slutändan.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]