Dnb global indeks A - Beskattning?
Sök:

Dnb global indeks A – Beskattning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper Eriksson

ställde för sedan frågan: Dnb global indeks A – Beskattning?

Hej!

Jag månadssparar i DNB global indeks via ISK. Har precis läst att utländska aktier beskattas mer i ett ISK konto som vi har och att man då skall ha kapitalförsäkring. Gäller detta även för indexfonder som dnb global indeks som har sitt säte i Norge? Ska vi byta till kapitalförsäkring då?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej.

Sparar du i enskilda utländska aktier via ISK äger du aktierna och du ”äger” därmed problemet med utländsk källskatt. Sparar du däremot via en kapitalförsäkring äger formellt fondförvaltaren aktierna och därmed problemet, som den då får lösa

Sparar du i en fond är det inte du som äger aktierna. Du äger enbart andelar i fonden. Det är därmed fondförvaltaren som ”äger” skatteproblemet.

Du kan lugnt spara vidare i ISK.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-29 klockan 22:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.