DNB Global Indeks
Sök:

DNB Global Indeks

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andrea

ställde för sedan frågan: DNB Global Indeks

Hej,
Varför har just DNB Global Indeks haft en mycket sämre utveckling jämfört med andra globala fonder som t.ex SPP Aktiefond Global?
Och kan det vara bra läge att omplacera DNB Global Indeks mot andra globala fonder?
Tack för hjälpen
Mvh
Andrea

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Andrea!

Dom två fonderna har lite olika innehav, t.ex SPP aktiefond global har 54% USA och DNB Global Indeks har 64%. Dom verkar också skilja i tidpunkter för rapportering av förändringar i fonden, alltså hur ofta du ser utvecklingen på fonden skiljer sig hur ofta dom visar den. så därav kan det se lite konstigt ut i graferna.
Men stora skillnaden som gör att dom inte helt följer varandra är att innehaven skiljer sig lite.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin,

  Tack för ditt svar!
  Kan det vara en bra idé att behålla båda, eller föreslår du att jag satsar antingen på SPP eller DNB? I så fall vilken ”borde” vara bäst?

  Tack för hjälpen
  /Andrea

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andrea
 2. Vit pil

  Det blir inte så mycket mer riskspridning om du har båda, men visst, det är inge negativt med att ha två stycken fonder, kan bara kännas rörigt :)

  Jag hade tagit DNB om jag hade valt en.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  DNB Global Indeks A går fortfarande vid mitten av augusti dåligt. Det kanske beror på NÄR innehavet köptes, men för min del ser det dåligt ut. Finns det förhoppning att denna fond vänder och börjar gå plus inom en framtid?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Liv Lennius Johansson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 12:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.