Dödskorset och vad man gör vid nergång
Sök:

Dödskorset och vad man gör vid nergång

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders Andersson

Den här artikeln publicerades 2017-08-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Dödskorset och vad man gör vid nergång

Hej!

Påminnelse från Cornucopia är att dödskorset kommer allt närmare på OMX30 (http://cornucopia.cornubot.se/2017/08/dodskorset-narmar-sig-pa.html). Det fick mig lite fundersamt tänka på vad skall man göra vid nergång?

Jag kör på nybörjarportföljen (är också väldigt ny och väldigt tacksam för arbetet du lägger ner och delar med dig) och lite halvt om halvt koll på vad olika indikatorer innebär (t.ex. vad MA200 betyder, moving average). Som jag känner till så finns det två skolor: håll ut och låt svängningarna på börsen röra sig eller sälj vid en större nedgång och köp när det börjar gå upp igen. Då MA50 korsar MA200 uppifrån har ju de senaste 50 dagarna gått sämre än de tidigare 150 dagarna (som totalt utgör MA200), vilket är en ganska bra definition på ”nedgången är antagligen mer långvarig nu” mao nedåtgående trend.

Vad tycker du, skall man fortsätta köpa för fonderna efter beloppet man sparar eller skall man gå ur? Blir det bara så att man tror man vet bättre men förlorar mer i slutändan ändå? Om det är smart att sälja, vad skall man sätta in pengarna på då för någon uppgång (sparkonto på Avanza, obligationer)?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan förespråkar att INTE försöka timea marknaden, utan att man ska fortsätta som vanligt och strunta i rörelser så länge man inte behöver pengarna inom en snart framtid utan att det faktiskt är långsiktiga investeringar.

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Risken om man går ur vid nedgång är att man redan har förlorat pengar när man säljer och dessutom väntar för länge med att gå i in i marknaden igen och därmed missat stor del av värdeökningen när det vänder.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-08 klockan 17:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.