Dopgåva?
Sök:

Dopgåva?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Måns

ställde för sedan frågan: Dopgåva?

Hej! Jag undrar om någon kan ge ett tips på en dopgåva i form av en fondandel på endast några tusen med en horisont på 18-20 år? Skulle också önska en praktisk rekommendation på ett bra men enkelt upplägg!

Med vänlig hälsning

/M

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Alla aktiva fonder faller bort. På en så lång tidsperiod kommer portföljförvaltare komma och gå. Ingen vet hur en aktivt förvaltad fond kommer att förhålla sig till index i framtiden.

Mitt väl är Länsförsäkringar Indexnära Global. Låg avgift och ett brett index. Är föräldrarna kunder i Swedbank går det lika bra med Robur Access Global.

Föredrar ni av någon orsak svenska fonder så är Länsförsäkringar Indexnära Sverige och Robur Access Sverige bra val. Själv hade jag dock valt SEB Indexfond Sverige. Lite högre avgift men där får man med även småbolag.

Läs gärna Jans artikel Bästa fonderna 2018.

Enklast är väl att låta föräldrarna öppna ett ISK åt barnet och sedan sätta in pengarna där. Sedan får föräldrarna ombesörja  köpet.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-09 klockan 13:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.