Efter 3-7 år med mellanriskhinken? (nybörjarportföljen)
Sök:

Efter 3-7 år med mellanriskhinken? (nybörjarportföljen)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip Andersson

ställde för sedan frågan: Efter 3-7 år med mellanriskhinken? (nybörjarportföljen)

Efter 3-7 års sparande med mellanriskhinken, ska man ta ut pengarna därifrån då, och placera pengarna i den passiva hinken? (Har både en nybörjarportfölj och en global barnfåtölj, med 20+ års sikt)

 

Alltså, vad ska man göra efter 3-7 års sparande med nybörjaportföljen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja… Det väljer du väl själv?

Sparande på 3-7 års sikt är ju pengar tänkta att använda om 3-7 år. Om du inte har tänkt att använda pengarna vid den tidpunkten så tycker jag att du ska spara dem mer långsiktigt från början.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej, uppfattade ”hinkmetoden” som att man ska fylla både bufferthinken och mellanriskhinken. Och sen börja på den passiva hinken.

  Men tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filip Andersson
 2. Vit pil

  Tanken med mellanrisken och dom 3-7 åren är för att du ska ha en stabilitet i din ekonomi, om något händer som gör att du t.ex blir sjukskriven eller arbetslös, så ska pengar finnas för att du ska klara dig ett antal år.
  Att då anse att ”du inte behöver” dessa pengar låter bara osunt, isåfall kan man helt skippa att spara i mellanrisk. Men detta kommer troligtvis göra så att du blir tvingad att plocka från din passiva hink tillslut och det är exakt det man vill undvika.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-21 klockan 18:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.