Efter sparandet?
Sök:

Efter sparandet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin Amanda

ställde för sedan frågan: Efter sparandet?

Har idag satt in mina första 500 kr på Avanza och startat ett månadssparande. Tänkte sätta in 500 kronor i månaden och följa guiden som har med Nybörjarportföljen att göra.Nu till min fråga, jag hade tänkt att börja spara i fem år och se om detta är något för mig men vad gör man om fem år? Säljer man alla sina fonder? Eller plockar jag ut avkastningen varje år?Jag hänger med om hur man börjar men sen då?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Förmodligen kommer du att få en blodad tand och låta portföljen rulla på när de fem åren har passerat. :)
Nej, givetvis kan du sälja av alla fonder efter fem år och du har då eller så kan du ta ut enbart avkastningen.
På fem år kommer avkastningen vara ca 7,000 kr om den genomsnittliga avkastningen varje år är 8%, ditt månadssparande är 500 kr, och ISK-skatten baseras på 2018 års skattesats.

Om inget speciellt inträffar givetvis, som börsras mm…

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-28 klockan 17:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.