Egen simulering av Vanguards dynamiska uttagsmodell
Sök:

Egen simulering av Vanguards dynamiska uttagsmodell

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredde

ställde för sedan frågan: Egen simulering av Vanguards dynamiska uttagsmodell

Hej! Efter det sjukt bra ”uttagsstrategi” avsnittet har jag tom skrivit ut och lusläst allt. Mycket användbart och skulle vilja gå vidare och räkna för egna förutsättningar.

Vet någon var man kan göra egna simuleringar för Vanguard Dynamiska Uttagsmodellen?

Jag skulle vilja simulera resultat (successrate och multiplikator) för 4% realuttag med tak +5-10% (när börs skenar uppåt) och golv -10-20% (eftersom vi har hög uttagsflexibilitet) samt för olika aktie/ränte allokeringar.

Någon som vet om/var man kan göra det?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hallå!

Jag har kikat runt efter simulator för Vanguards Dynamiska Uttagsmodell men dessvärre inte hittat någon, inte på Vanguard egna sidor heller.

Det ”närmsta” jag hittat är en artikel från deras blogg där de kommer med exempel. Inte samma sak men kan förhoppningsvis hjälpa lite ändå!
How to put a dynamic retirement spending strategy in place

Håller tummarna för någon annan här i frågefältet kanske har en hemmasnickrad simulator, vore praktiskt.

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svaret. Jag ska titta på länken. Mvh

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-28 klockan 19:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.