Egen variant på Globala barnportföljen.
Sök:

Egen variant på Globala barnportföljen.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

ställde för sedan frågan: Egen variant på Globala barnportföljen.

Hade tänkt ombalansera i min globala barnportfölj och ställer frågan om hur min uppsättning står sig mot den Jan rekomenderar enligt ombalansering 2019.

Är mitt alternativ på något sätt dyrare i förvaltningsavgifter eller likande som gör Jans förslag ”bättre”?

För min del så kör jag idag 90/10 enligt:

Avanza Global – 60%

Spiltan Aktiefond – 10%

DNB Global Emerging – 5%

Plus Småbolag – 5%

SEB Sverige Index – 5%

Swedbank Robur Access Asien –  5 %

Spiltan Räntefond – 10%

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

CAPM portföljen:

 • Avanza Global 88%
 • Avanza Emerging Markets 12%

Alternativ med Sverige:

 • Avanza Global 70%
 • Avanza Emerging Markets 10%
 • Avanza Zero 20%

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej CL.
  Nu är jag riktigt imponerad på dina fina förslags portföljer. Den kan man ha livet ut. Bra jobbat CL. Lycka till med investeringar. Ha det såbra.
  Mvh. Filip

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filip
 2. Vit pil

  20% Avanza Zero? Jag tror mer på Robins förslag på Sverigefonder. Om man föredrar avkastning på bekostnad av enkelhet och estetik.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 3. Vit pil

  Klockrent CL. Jag ser ingen som helst anledning att göra det krångligare än någon av de 2 portföljer du föreslår. Helt i linje med forskning dessutom.

  (Det enda sura är att Avanza Zero är så smal. Hade önskat att de bytte Index för att få med fler bolag. Typ som Nordnets gratisfond eller billiga SPP Sverige. Här har Avanza ett möjligt utvecklingsområde. Skulle de byta index på Zero så skulle de erbjuda möjlighet till en portfölj i världsklass.)

  / Johan

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 4. Vit pil

  Det kan diskuteras huruvida man behöver Sverige alls. Bor och arbetar man i Sverige är man redan exponerad mot svensk idiosynkratisk risk som arbetslöshet och bostadsbubblor. Det kan vara klokt att inte lägga alla ägg i samma korg.

  Samtidigt finns det studier som säger att lite home bias (10-30%) ger bättre portföljeffektivitet eftersom valutarisken blir lägre. Man får helt enkelt välja vilken risk som är viktigast för en.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-09 klockan 14:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.