Eget kapital till fördel vid lånelöfte?
Sök:

Eget kapital till fördel vid lånelöfte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av J

ställde för sedan frågan: Eget kapital till fördel vid lånelöfte?

Hej!

Jag har en summa på drygt en halv miljon kronor som ligger på sparkonto hos min bank. Dessa pengar kommer jag förhoppningsvis ha som kontantinsats till hus inom 1-2år.

Funderar på att flytta över pengarna till ett sparkonto med en ränta på 0.70% rörligt för tillfället. Min fråga är då:

Kan det påverka mitt lönelöfte negativt om jag inte har mina sparpengar hos banken? Får man låna mindre pengar eftersom dom inte kan se mitt sparkapital? Eller kvittar det om man har ”visat sig duktig och sparat ihop en större summa pengar”?

Mvh J

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har nyligen fått lånelöfte men ingen av bankerna jag frågade var negativa till att mina sparpengar fanns hos Hoist (bank med hög ränta). I mitt fall var två banker imponerade av sparkapitalet. Dock när jag fyllde i lånelöfte på nätet så gjorde det ingen skillnad, mitt tips är att du får en kontaktperson du kan mejla eller prata med som ser helheten.

Att flytta dina pengar visar snarare på att du är en medveten konsument som gör bra val, kan också hjälpa dig vid förhandlingen av räntan.

Lycka till

/Alex

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-01 klockan 15:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.