Ej traditionellt förvaltade fonder
Sök:

Ej traditionellt förvaltade fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av JSJOLUND

ställde för sedan frågan: Ej traditionellt förvaltade fonder

Jag är en snart 73 årig pensionär som är bekymrad över att jag måste fatta så många personliga beslut när det gäller mina ej traditionellt förvaltade pensionsfonder.

Varje månad brukar jag gå in och kika på dessa och andra halvåret 2018 var en katastrof. Jag är en försiktig man och brukar för det mesta välja fonder med mycket låg risk med tanke på min ålder men min önskan är naturligtvis (idealet) att fonderna går +/- 0 efter utbetalningar. Det gör de inte i nuläget (de senaste 6 månaderna) och jag blir bekymrad när dessa fonder bara på en månad tappar 10-15000 kr efter utbetalningar.

JOS73

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är din fråga?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kan man istället ta ut pengarna och disponera dem på ett annat sätt?
  Om man vill ha både låg risk och en någorlunda avkastning sett på kort-medellång sikt 2-7 år i vad ska man placera?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  JOSjölund
 2. Vit pil

  Tack för tipset men känns lite riskabelt dels med tanke på tyngden i aktiedelen och dels med tanke på min ålder (73). Jag vill ju skydda ej traditionellt förvaltade portföljer, alla under utdelning från att sjunka helst inte mer än vad som utdelats.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  JOSjölund
 3. Vit pil

  Du kan även använda nybörjarportföljen fast sänka aktiedelen en bit, kanske 30/70?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-10 klockan 14:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.