Ekonomisk trygghet för barn, barnbarn ...........
Sök:

Ekonomisk trygghet för barn, barnbarn ………..

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer

ställde för sedan frågan: Ekonomisk trygghet för barn, barnbarn ………..

Jag har ett litet företag (välmående fastighetsbolag med låg belåning) och har ganska länge funderat kring på hur man skulle omvandla detta till ett efterlevande skulle kunna försäkras en god levnadsstandard som pensionär.

Princip;
50% av vinsten skall vara kvar i företaget för att utveckla företaget och resterande 50 % skall kunna användas för att komplettera efterlevande (mina barn och deras barn osv)  till ”en trygg ekonomi” som är ”socialnormen” +10% detta ger inget lyxliv men förhoppningsvis en trygg ålderdom.

Min tanke från början var att skapa en stiftelse men tyvärr är detta inte ett altenativ enligt min revisor och därför skickar jag frågan till dig vet du/ har du några idéer ? för min grundtanke är att skapa en långsiktig ekonomisk trygghet för efterlevande och inte göra dom rika i pengar utan i livskvalitet.

/Christer Johansson
Knivsta

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-02 klockan 10:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.