Ekonomiskt fri - pensionsprognos
Sök:

Ekonomiskt fri – pensionsprognos

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Delfinen

Den här artikeln publicerades 2017-08-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ekonomiskt fri – pensionsprognos

Hej!

Jag överväger att leva ett liv i 13 år utan inkomst från lön. Efter det tänker jag börja ta ut ålderspension. Jag har hittills tjänat in en del till såväl allmän pension som till tjänstepension. Jag tänker dock inte röra detta förrän jag tidigast fyller 65 år. minpension.se är ett utmärkt redskap men jag kan mig veterligen inte göra en pensionsprognos med dessa parametrar då prognosen där bygger på jämna pensionsinsättningar fram till den dag man går i pension vid tidigast 61 års ålder.
Är det någon som vet hur man kan beräkna framtida pensionsprognoser i fall som detta eller var man kan hitta verktyg/ uträkningar för detta?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tyvärr inget som jag är medveten om. Mitt tips skulle vara att kontakta en pensionsmäklare eller en finansiell rådgivare. Mitt tips är isf. Henrik som brukar svara här på RikaTillsammans som är en av Sveriges får oberoende rådgivare. Du hittar hans hemsida på http://www.effektivff.se

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Är det inte bara att lägga in 0 kr i månadsinkomst?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-02 klockan 13:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.