Elbilskalkyl
Sök:

Elbilskalkyl

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Elbilskalkyl

Hej. Har en förfrågan till er excelkunniga här inne.

jag letar efter en kalkyl där man kan knappa in inköpspris, ränta, kontantinsats hur många mil man kör, elpris/mil, bränslepris mm.

tänker att det hade vart intressant att få fram ett resultat på när man är breakeven då elbil oftast är dyrare i inköpspris och antal mil per år har ju stor påverkan på när man ev kommer undan billigare med en elbil.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I all välmening: Lär dig skapa det själv.

Svårigheten i din frågeställning ligger inte i Excel. De funktioner som krävs är väldigt enkla och jag är övertygad om att du klarar av att lära dig behärska dem på mindre än 2h även om du är helt oerfaren.

Även om nån skulle ge dig ett färdigt kalkylark så skulle du förmodligen ha intresse av att kunna justera beräkningarna och lägga till nya faktorer som passar din situation och de politiska subventioner som kommer och går.

Att du ställer en sån här fråga tyder på att du kommer vara intresserad av att ta fram liknande kalkyler i framtiden. Lägg en kväll på att lära dig det allra mest grundläggande funktionerna i Excel. Det är en investering som lönar sig mer än elbil i dagsläget!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kanske kan denna sidan vara till hjälp för dig:

http://www.teslakalkylen.com

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-09 klockan 22:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂