Emerging markets index fonder
Sök:

Emerging markets index fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Emerging markets index fonder

Hej,

 

EM:s utveckling påverkas en del av dollarn. För oss som handlar i sek när vi köper vad jag tror är ”oheadgade” indexfonder som Länsförsäkningar Tillväxt indexnära, hur påverkas vår avkasting av fluktationer i dollarn? Har fondbolget köpt innehaven i dollar eller i lokalavalutor?

En svagdollar som ger starkare EM skulle sänka avkastningen i sek enl. min logik,

Nån som vet något om detta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kan tyvärr inte svaret på din fråga, ville bara flika in lite och säga att jag tror att det är onödigt att bygga en strategi kring valutor & valutaspekulation.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-23 klockan 21:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.