En blandning av nybörjarportföljen och globala barnportföljen
Sök:

En blandning av nybörjarportföljen och globala barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: En blandning av nybörjarportföljen och globala barnportföljen

Hej! Jag tror att det skulle passa mig att spara både utifrån ”nybörjar-portföljen” och ”globala barnportföljen” eftersom att jag både vill spara på lite kortare sikt och på längre sikt. Hur ska jag tänka för att få en bra mix av dessa på mitt ISK? Eller är det viktigt att hålla sig till just en av dem? Tacksam för svar ! /Anna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag gör så, men jag använder Lysa (https://www.lysa.se). Där har jag flera ISK Med olika fördelning. Ett med 90/10 där jag sparar merparten av pengarna, ett 60/40, ett 30/70 och ett 10/90.

Jag har månadsspar kopplat till varje med olika sparbelopp. Resten sköts automatiskt som ombalansering och köp. Så fort man satt in pengar så investeras det nästkommande bankdag.

Hur smidigt som helst. Minsta månadsspar är 200:-. Minsta första insättning är 1000:- (ej krav).

Jag har numer allt mitt indexsparande där. Avgiften är max ca 0,40%.

Kan det vara något?

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-30 klockan 22:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.