en eller flera portföljer? Fördel, nackdel?
Sök:

en eller flera portföljer? Fördel, nackdel?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: en eller flera portföljer? Fördel, nackdel?

Hej!

Jag har olika portföljer, dels på Lysa, långsiktigt sparande och mer kortsiktigt. På Avanza och Länsförsäkringar.

Men nu tänker jag så här: istället för att ha massa olika portföljer med olika risk kan man ju istället lägga in allt sitt kapital i en anpassad risk för sitt sparande. Något mellan kanske 70/30?

Idéer, tips, fördelar, nackdelar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla!

Absolut kan man göra det, varför Jan har valt att dela upp det i olika hinkar är för att det ska vara lättare överskådligt och man ska veta vad för pengar man har att röra sig med.

Till störst del så är hinkar mental bokföring. Detta passar inte alla utan vissa vill ha den enklare med färre platser för pengarna och vissa vill ha ett konto för varje utgift, man får köra på det som passar en bäst!

Så det är absolut inget fel med att ha en stor portfölj på någonstans mellan 60/40 och 70/30.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-01 klockan 10:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.