En eller två globalfonder
Sök:

En eller två globalfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

ställde för sedan frågan: En eller två globalfonder

Hej,

 

Jag tänker spara till pension enligt barnportföljen men har en fundering:

Enligt den ska man spara 70% i globalfonder. Förslagsvis Länsförsäkringar global indexnära. Min fundering är om det blir någon skillnad med spridningen om man kör 35% i den och 35% i Swedbank robur global? Finns det teoretiska för och nackdelar med att dela 35/35 vs att köra 70 i den ena?

Mvh

Patrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gör inte detta, det är helt onödigt. Fonderna utgår ifrån samma index och är därför i princip identiska. Skall du ha en annan fond, så kan du  ta SPP Globalfond.

Läs gärna Jans blogg  om bästa fonderna 2018.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Precis vad jag tänkte skriva, finns ingen poäng med att ha flera fonder som följer samma Index. Då de följer exakt samma index så är det bara att välja den med lägst avgift av de två.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Elin Agorelius

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-03 klockan 17:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.