En eller två portföljer?
Sök:

En eller två portföljer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

Den här artikeln publicerades 2017-05-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: En eller två portföljer?

Jan, Tack för din blogg!!! Den har lärt mig mycket! Jag har nu sparat i två år i en Rikatillsammans portfölj (Nordnet) och i en Nybörjarportfölj (Avanza). Det är just nu lika stort belopp i båda portföljerna. Min fråga, jag månadssparar bara i Nybörjarportföljen, Rika tillsammans har jag helt passiv förutom eventuell ombalansering. Förlorar jag något på att en portfölj är passiv utan månadssparande? Skulle du rekommendera att göra på något annat vis? Tack på förhand, Jonas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Går Nybörjarportföljen bättre än Rika tillsammans tjänar du på upplägget. Går Rika tillsammans bättre förlorar du. Svårare än så är det inte.

Vill du sänka risken sparar du lika mycket i båda. Portföljerna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-13 klockan 07:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.