En fonds tiiväxt pga aktieutdelning.
Sök:

En fonds tiiväxt pga aktieutdelning.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: En fonds tiiväxt pga aktieutdelning.

Jag har några aktier och fonder som delar ut. Det är oerhört motiverande att få in gratispengar på kontot som kan återinvesteras.

Tråkigare är fonder utan utdelning. Kan jag på ett enkelt sätt ta reda på hur stor del av en återinvesterande fonds värdestigning beror på de underliggande aktiernas utdelning.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan jämföra fondens NAV utan utdelningar (price) med fondens NAV med utdelningar (gross). Följer fonden ett index kan du förmodligen ladda hem det på utgivarens hemsida (t.ex. MSCI, Nasdaq). Fonders pricekurser finns på Handelsbankens hemsida. Var man hittar fondkurser med utdelningar/återinvesteringar vet jag inte. Jag letar fortfarande själv.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 10:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.