En fråga om ETF
Sök:

En fråga om ETF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Willy

ställde för sedan frågan: En fråga om ETF

En del ETF har Tecknings- och inlösenavgifter.

Som förklaring står det:  ”Tecknings- och inlösenavgifter tillämpas endast när andelar tecknas eller löses in direkt från delfonden och tillämpas inte när investerare köper eller säljer andelar på aktiebörser. Investerare som handlar på aktiebörser betalar de avgifter som debiteras av deras mellanhänder. Sådana avgifter kan erhållas från mellanhänder.”

Är detta en avgift jag betalar när jag handlar på Nordnet?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Willy!

Ja, som jag uppfattar det är det Courtaget dom skriver om som banken tar ut för handeln.
Så det är en avgift som du betalar till Nordnet om du handlar via dom.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-20 klockan 08:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂