En miljon om 10 år?
Sök:

En miljon om 10 år?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael Baggelin

Den här artikeln publicerades 2017-08-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: En miljon om 10 år?

Hej Jan, så mycket tankar och ideer efter balansekonomins kurser och nu står vi inför investeringen vi vill göra. En fråga till dig om förslag vi hittat ser ut såhär men vi undrar om det finns bättre sätt på lång sikt.Förslaget vi sett är att sätta in 100k kr till fondsparande. Ytterligare 5000kr per månadsspar och öka sparandet månadsvis med 2%. Detta ska ge 1m kr om tio år.Är detta en metod att använda på er portfölj rikatillsammans eller bara på omx30 undrar jag?Med vänlig hälsning,Michael

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att under förutsättning att du kan låta pengarna vara i fred i minst 5 till 10 år, då skulle jag förmodligen rekommendera nybörjarportföljen, samt att ni månadssparar in de 100 000 kr under säg en 1-3 års period. :-)

Lycka till med ert sparande!

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-05 klockan 06:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.