En miljon på Nya Zealand. Investera där eller ta en valutaförlust?
Sök:

En miljon på Nya Zealand. Investera där eller ta en valutaförlust?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian S

ställde för sedan frågan: En miljon på Nya Zealand. Investera där eller ta en valutaförlust?

Hej!Min mor har sålt ett hus på Nya Zealand för några månader sedan och (tur nog) hann hon inte få in de på börsen innan Corona. Summan är ungefär en miljon svenska kronor.Nu har dock växelkursen blivit väldigt ofördelaktig (NZD till SEK) och skulle innebära en substantiell valutaförlust.Då vi inte vet hur lång tid det tar tills kursen återvänder, är det bättre att försöka investera dessa pengar på NZ fram tills dessa att kursen återhämtar sig, eller är det bättre att bara föra över det till Sverige och köpa in sig så snabbt som möjligt på börsen i Sverige?Detta är pengar med en sparhorisont på 10 år +. Placering indexfond (Lysa i Sverige).Väldigt tacksam för hjälp.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Christian!

Vad jag kan se så tycker inte jag att valutan har ändrats så mycket det senaste?
Från ca. 6.3 till 6.03, inte en jättestor skillnad.

Jag hade flyttat över det och investerat på svenska börsen!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svaret Robin. Hade missat att det hade återhämtat sig rätt så rejält den sista veckan.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Christian

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-18 klockan 12:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.