En räntefond
Sök:

En räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: En räntefond

Hej!

Om jag ska ha en räntefond i en 40-60 portfölj, vilken är bra att ha då? Just nu har jag AMF räntefond lång

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fel av mig jag har  två st Spiltan räntefond Sverige oxå. Är de bra att kombinera?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Spiltan räntefond Sverige är bra att ha, fonden är en kort företagsobligations fond med mkt.lågt risk ,denna kan du komplettera med Carnegie corporate bond sek en lång räntefond risknivå 2 som lånar ut pengar till säkra företag i Norden sk.investment Grade.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, vad menar du med ”bra att ha”? och ”är det bra att kombinera”, bra för vadå?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Personligen tycker jag att räntefonder blir mer och mer läskigare att ha i portföljen. Räntefonder är rätt kluriga att förstå och det är inte alltid risk-ratingen som t ex Morningstar skriver om en given räntefond stämmer överens med verkligheten. Faller börsen kommer många räntefonder också att falla (om än inte lika mycket men poängen med krockkudde effekten blir ju mindre). För att avkastning ska kunna skapas i dagens låga ränteläge innehåller räntefonder gärna företagsobligationer (ibland skräpobligationer med väldigt hög risk) och fastighetsobligationer. Man får inget gratis – avkastar en given högräntefond 4% årligen så betyder det att den tar stora risker genom sitt innehav. Som alltså påverkas av börs och marknadsräntor.

En vild gissning från min sida är att det kanske är bättre med guld än räntor? Om man utgår från trygga portföljen med 60/40 kanske man kan ha 40% aktiefonder och 30% guld och 30% korta och långa räntor?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla!

Läs gärna Jans artikel om alla typer av räntefonder och hur dom fungerar!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-22 klockan 10:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂