En sån som du
Sök:

En sån som du

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lovisa

Den här artikeln publicerades 2017-10-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: En sån som du

Hej!

Jag väldigt impulsiv så efter att jag surfat runt på din sida i några timmar så startade jag ett konto på Nordnet och förde över 10 000 kr som jag tänkt starta spara på. Men sen tog det stopp. Tänkte göra som du gjort under nybörjarportföljen att ta 60% Länsförsäkringar Global Indexnära och sen 40% AMF Räntefond Lång. När jag skulle köpa fonden så skulle man ge ange ett belopp. Är det 60% av startbeloppet alltså 10 000 man ska ange eller vad är det?
Frågan är väl egentligen hur man får tag i en person som du som har koll på sånt här som man kan sitta ner och prata med och som kan navigera mig runt så jag bara kan låta sparandet sköta sig själv efter det.

Rörig fråga men hoppas du eller någon annan kan ge ett bra svar iallafall

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kul att du gjorde det på impuls, men man känner igen det när något är bra och då är det bara att agera eller hur?

Du har alltså ett tillgängligt belopp på 10 000 kronor och vill investera 60% i en global indexfond. Då fyller du i 6 000 kronor när du ska ange beloppet vid köp av den valda fonden. Sedan när du vill köpa den andra fonden som är en räntefond anger du 4 000 kronor där. (40%)

Själv har jag Avanza och där kan man månadsspara automatiskt. Jag tror säkert att det också går på Nordnet. Kolla runt lite på hemsidan där. Sök på ’Robosave’.

Mvh. Eric

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Mycket är bra med Nordnet, men Robosave anser jag är en tveksam produkt. Det är ett dyrt sparande så som det redovisas, och dessutom har Nordnet ”glömt” att i sammanhanget påminna om att det även tillkommer valutaväxlingsavgifter. I och med att tjänsten vänder sig till de som kanske inte är så insatta anser jag att det är fult gjort. Om jag stod i valet och kvalet att välja robotsparande hos Lysa, Avanza Auto eller Nordnet Robosave skulle Nordnet Robosave gå bort direkt.

  Om jag skulle månadsspara på Nordnet skulle jag istället välja vanligt autogiro, och en portfölj som liknar någon av Rika Tillsammans-portföljerna. Inställningarna på Nordnet finns under Handla / Fonder/ Månadsspar.

  https://www.nordnet.se/manadsspar

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-07 klockan 13:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.