En viss fond
Sök:

En viss fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniela Rohlen

ställde för sedan frågan: En viss fond

Hej, Jan, jag läser regelbundet er blogg och är v tacksam för allt ni gör. Jag har en fråga ang en specifik fond, som min bank rekommenderar, KPA etisk blandfond, förvaltad av Robur. Det gäller mitt företags pengar, vars investeringar inte får röras av mig på 5 år, medan bolaget är i träda. Tycker du att bankens förslag är bra? Tanken var att den fonden är aktiv förvaltad och billig( 0,4%).

V tacksam för vägledning .

Mvh Daniela

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För den försiktige kan denna fond vara bra. 1/3 svenska aktier, 1/3 utländska aktier och 1/3  räntor. Total avgift 0,49%. Vill du gå ner lite i risk kan du välja Robur Access Mix, 50% svenska aktier och 50% räntor. Total avgift 0,25%.

Vill du ha mer än en fond och vill sänka riskprofilen ytterligare, så får du titta på Jans Nybörjarportfölj. Vill du öka risknivån så har ju Jan förslag även på detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-19 klockan 17:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.