Enbart investera i småbolag och investmentbolag för maximal avkastning?
Sök:

Enbart investera i småbolag och investmentbolag för maximal avkastning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kenneth

ställde för sedan frågan: Enbart investera i småbolag och investmentbolag för maximal avkastning?

Vad tror ni om strategin att enbart investera i svenska investmentbolag och småbolag för att maximera den långsiktiga avkastningen?

Jag tänker mig att enbart investera i de fyra fonderna nedan med 25% i varje fond.

Spiltan investmentbolag

SEF kavaljer investmentbolag

PLUS småbolag

PLUS mikrobolag

Alternativt om man vill ha global exponering enbart ha sin Sverige exponering mot investmentbolag samt småbolag.

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Väldigt bra fråga. Liksom dessa följer marknaden likt andra indexfonder, fast svänger lite mera. Om man inte tror på denna strategi, så tror man väl inte att en globalfond klarar sig heller i längden?

Skulle inte det enda argument för det här vara att individen själv blir rädd när börsen kraschar (risk att personen tar ut pengarna)?

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Aktier oscillerar ofta runt sitt medelvärde, det betyder att bra perioder följs av sämre perioder som sen följs av bättre perioder osv.

En fond/aktie ser alltid som bäst ut precis innan det vänder. Men dyrt kan bli dyrare har vi sett exempel på många gånger.

Just nu handlas tex många Investmentbolag till historiskt höga premier. Dvs man kan köpa underliggande billigare än vad man kan köpa investmentbolagen för.

Fokus ökar risken, diversifiering och rebalansering bevarar värden.

Historisk avkastning är ingen garanti osv osv

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är inte tillräckligt diversifierat. Exempelvis har du knappt någon teknik skulle jag gissa, och jag snackar inte ny teknik. Menar teknikjättar m.m. Det är mest i mikrobolag fonden men vad är det för typer av bolag?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har ett konto med bara investmentbolag och ett fåtal fonder. Aktierna är viktade mot underliggande värde. Jag tycker det hör kontot har gått bra.

Har även ett konto med bara teknikfonder, det går också bra, lite större svängningar naturligtvis.

Jag har olika konton enbart för att jag tycker det är kul att se hur det går.

Jag tycker att viss försiktighet är viktigt nu med tanke åå börsens högläge. Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tror på investmentbolag som i sin tur äger aktier i företag som Jag tror på. Exempelvis tror jag på Latour som i sin tur äger helt eller andelar i Tomra, Nord lock och Alimak.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-04 klockan 11:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.