Engångsinsättning + månadsspar
Sök:

Engångsinsättning + månadsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Engångsinsättning + månadsspar

Hej!

Tack för en utmärkt sida.

Jag har för avsikt att investera 200.000 i portfölj #4#. Osäker på om jag skall portionera beloppet i en engångsinvestering eller dela upp i mindre belopp och köpa varje månad enligt en förbestämd fördelning. Jag siktar på att ha pengarna på längre sikt. Ca 10-15 år och skulle gärna önska en avkastning om ca 9-10% per år.

 

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jan har bloggat om detta:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Om du sprider ut insättningen så minskar du risken för nedgång och chansen för uppgång. Kurvan blir generellt dämpad. Men det skyddar dig egentligen inget vidare mot börskrascher. Oavsett hur lång tid du sprider ut insättningarna så kan ju börsen ändå krascha dagen efter sista insättningen.

Därför tjänar du sannolikt bäst på att sätta in allt på en gång så att pengarna kan börja jobba. Du har ju redan bestämt att 200t kr på börsen passar den risk du vill ta. Varför då ha lägre risk under en utdragen period?

Själv tänker jag att jag vill ha x kr på börsen. Så länge jag har mindre än x kr investerat så följer jag inte min plan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hade missat detta blogginlägg, tack för upplysningen och dina kommentarer.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Andreas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-04 klockan 17:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.