Engångsinsättning + månadsspar
Sök:

Engångsinsättning + månadsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

Den här artikeln publicerades 2017-10-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Engångsinsättning + månadsspar

Hej!Jag är nybörjare på detta, men har läst en hel del här under några veckor och kommer att börja spara i \”Nybörjarportföljen\”. Hur ska jag rent praktiskt dela upp detta enligt modellen 74/26 istället för 60/40 (är 26 år)? Vad för formel ska jag använda för att få rätt spridning på de fonder som ligger i Nybörjarportföljen?

Har en summa på 5000 kr jag tänkte börja med, för att sedan spara 1700 kr varje månad. Så åter igen, rent praktiskt, sprider jag först ut de 5000 kr procentuellt för att sedan ställa in månadssparandet enligt samma procentsatser?Ursäkta om frågan är lite luddig, men hoppas det går fram vad det är jag behöver hjälp med!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Erik,

Om du har Avanza så har de en tjänst som heter ’portföljgeneratorn’. Där kan man välja olika portföljer att spara i som är väldigt lika de portföljer Jan föreslår. Man kan ställa in ett månadssparande (lägst 500 kr/månad) och sedan sköts sparandet automatiskt. Man kan ändra procentsatserna i cirklarna och även välja andra fonder enligt önskemål.

Jag använder inte portföljgeneratorn men jag skulle tro att du kan starta din portfölj med de 5000 kr som du fördelar själv enligt dina önskemål och sedan låta portföljgeneratorn ta över månadssparandet enligt vald fördelning.

Hoppas det är till hjälp.

Mvh Eric

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-09 klockan 21:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂