Engångsinsättning och/eller månadsspar
Sök:

Engångsinsättning och/eller månadsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Engångsinsättning och/eller månadsspar

Hej,

jag satte i juni 2017 in 50,000 kr som en engångsinsättning i Nybörjarportföljen. Jag lät dock bli att månadsspara där sen. Bör jag göra det också för en ökad avkastning eller ska jag bara låta portföljen vara och ombalansera i mitten av året? (eller när bör jag ombalansera min portfölj som bara levt i 6 mån?). Jag valde ”7-10” fonder-portföljen…

Stort tack på förhand. Inte helt hemma på det här :)

Emma

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Först och främst, se till att du har en buffert för oförutsedda avgifter i ett sparkonto.

Angående månadssparande så är det en praxis för god ekonomi, dvs att spara/investera en del av din inkomst. Om man har en klump pengar man vill investera så är det bästa att placera dem i ett enda köptillfälle.

I och med att du inte avsatt sparande varje månad, så har du kanske sparat pengar i ett sparkonto istället. Då ska du placera dem i din portfölj på en gång. Börja sedan månadsspara. Det är det rationella beslutet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-21 klockan 17:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.