Enkätundersökningar hos Nowo, skatt?
Sök:

Enkätundersökningar hos Nowo, skatt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter_i_Gefle

ställde för sedan frågan: Enkätundersökningar hos Nowo, skatt?

Nowo har börjat med enkätundersökningar i deras app och nu är jag lite osäker på hur dessa pengar ska skattas.

Jag förmodar att dessa pengar på något vis måsta skattas för eller har jag fel?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om jag kommer ihåg rätt är placeras pengarna i en depå och INTE ISK och då är det 30% på VINSTEN i skatt.

På vilket sätt har det med enkäten att göra? Menar du att du vill sluta använda dem för att de börjat med enkäter?

/Indexpatronen

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som jag fattar det så ska man betala skatt om man får pengar utbetalda för olika typer av undersökningar och enkäter. Borde inte detta gälla även Nowo?

  Det är ju så klart frivilligt att göra enkäterna hos Nowo.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter_i_Gefle
 2. Vit pil

  Ah, ja då ska du det. Då är det ju någon form av inkomst av tjänst och ska deklareras. Det är inte omöjligt att NoWo redovisar det till Skatteverket. Bäst att fråga. Annars ska du, om du vill vara korrekt, deklarera det själv.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Indexpatronen
 3. Vit pil

  Hej Peter i Gefle och Indexpatronen och övriga rikatillsammans intresserade. Enkäter är NOWOs senaste sparsätt där du byter tid mot pengar till pension. Nu har vi 5 olika sparsätt! NOWO kommer självklart att rapportera till skatteverket de flitiga medlemmarna som tjänat mer än 1000 kr per kalenderår. mvh Rutger – NOWO.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Rutger

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, Vi har för en kort tid sedan lanserat vårt 5e sparsätt, Enkäter. Hos NOWO kan du byta tid mot pengar till pension. För de flitiga medlemmar som kommer att tjäna mer än 1000 kronor per kalenderår så kommer vi att rapportera denna inkomst till skatteverket. mvh Rutger – NOWO.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Rutger,

  Gäller det nowo i sin helhet eller enbart enkäterna? För totalt sett så lägger jag in runt 500 i månaden i nowo utöver enkäterna. (Mest autospar)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Eric
 2. Vit pil

  Hej Eric, bra fråga. Ovanstående gällde vårt nya sparsätt Enkäter som ju är en form av inkomst av tjänst. Vad gäller ditt sparande på ditt fondkonton där du har köpt fondandelar så är det de vanliga skattereglerna vad gäller avseende vinstskatt för den värdeutveckling som du får när du säljer dina fondandelar. Hoppas det var svar på frågan. Annars är du alltid välkommen att läsa mer på nowo.se eller kontakta vår kundtjänst. Mvh Rutger

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rutger

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-15 klockan 15:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.