Enkelt Pensionssparande i Avanza?
Sök:

Enkelt Pensionssparande i Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Enkelt Pensionssparande i Avanza?

Hej!

Jag upplever Avanza som att man själv bör vara ganska kunnig samt ständigt hålla koll på sitt pensionssparande där.

Har jag Fel?

I så fall vilka ”säkra” steg bör jag ta i min flytt till Avanza?

Önskar hög säkerhet på mitt sparande.

 

MVH

Mattias

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om man sparar på Avanza behöver man självfallet välja vilka innehav man har där till pensionssparandet men om du t.ex. sparar till pensionen i en portfölj liknande Globala Barnportföljen (bifogar länk) så är tanken att du egentligen ska kunna ”glömma bort” sparandet och bara låta det växa till sig. Vill man köpa enskilda aktier istället för indexfonder t.ex. kommer man behöva lägga mer tid och kunskap på det.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Är det eget pensionssparande eller typ tjänstepension du tänker på? Lite olika steg beroende på. Är det ett pensionssparande i IPS du vill flytta så finns det dessvärre en del regler kring det och kan vara svårt att flytta.

Vad räknar du som hög säkerhet? Är det låg risk eller att banken du har det hos har garantier t.ex?

Vänligen
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Elin! Tack för ditt snabba svar.
  Tänker mig både tjänstepension och privat pensionssparande.
  Men inledningsvis det privata.

  Med ”hög säkerhet” menar jag låg risk, dvs att det inte finns möjlighet för min sparade summa att sjunka under sitt nettobelopp inkl inflation.

  Vad gäller tjänstepension kan det snart bli lönt för löneväxling, och då är det väl företagets tjänstepensionsmodell som gäller? (Nytt jobb på gång, och vet ännu inte vilken/vilka typer av tjänstepension som merbjuda) Har för övrigt ingen bra koll på löneförhandling imkl tjänstepension.

  /Mattias

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-04 klockan 07:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.