EQT teckna eller inte?
Sök:

EQT teckna eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: EQT teckna eller inte?

Vad tycker ni? Ser EQT ut som ett klockrent case för att kunna tjäna en slant om man får tilldelning? Då tänker jag max 1 månads innehav och sedan försäljning?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vid en börsintroduktion så försöker man få ett så rätt pris som möjligt. Skulle kursen stiga kraftigt innebär detta att aktien är fel prissatt. De nya aktieägare som fått tilldelning har tjänat pengar på bekostnad av de gamla ägarna.

Skulle kursen sjunka innebär detta en stor prestigeförlust för de banker och institut som handlagt emissionen.  Det är därför ändå brukligt med en viss rabatt till de nya ägarna.

Det händer därför då och då att den inblandade banken går in och stödköper de första dagarna för att hålla uppe kursen. De aktierna hamnar då i bankens olika aktivt förvaltade fonder.

Ibland uppstår en hype. Olika tidningar skriver upp emissionen, många sparare hoppar på, och det uppstår ett efterfrågetryck.

EQT: Jag har svårt att se att Wallenbergs Investor eller Avanza vill göra bort sig. Tror därför att risken är låg och att det går att tjäna en slant. Jag hade dock aldrig vågat vänta med att sälja en månad, om du vill göra en kort affär.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad kostar EQT-aktien och hur mycket tecknar man för?Vad står EQT för?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marie Mattsson
 2. Vit pil

  För sent nu, men all information finns på Avanzas hemsida.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-18 klockan 07:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.