Erbjudande från Avanza
Sök:

Erbjudande från Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niclas Persson

ställde för sedan frågan: Erbjudande från Avanza

Hej Jan!

 

Fick det här erbjudandet från Avanza idag! Något som kan vara intressant?

https://www.avanza.se/kampanjer/soltech.html?utm_campaign=utv_ah&utm_medium=email&utm_source=corpen_soltech_juni

 

Mvh Niclas

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Intressant att läsa vad det handlar om. Pengarna går alltså till ett kinesiskt projekt (även om det är ett svenskt bolag) och därmed kan anses högre risk än i Sverige t.ex. Det är troligen därför avkastningen beräknas så pass hög.

Sökte runt lite om företaget, VD etc. En sak man kan kolla på är bolaget i sig. SolTech är ett börsnoterat bolag, noterat på småbolagsbörsen First North. Viktigt att kolla upp bolaget, vad de erbjuder, hur det går för dem med mera.

Bl.a. hittade jag denna artikel på VA som ter sig positiv: https://www.va.se/nyheter/2018/02/12/ny-solobligation-for-grona-investeringar-owilli/

Även viktigt att läsa på om obligationer. Avanza har längst ner på länken du bifogade ett ”test” för att se så man behärskar sparformen och har en förståelse.

Blir intressant att följa denna gröna satsning!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hejsan, fick också Dette erbjudande men är ny kring obligationer och just detta bolag. Vad tror vi om detta? Är det något att investera i? Deras planer och visioner känns ändå bra!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Victor
 2. Vit pil

  Bolaget visade stora förluster både år 2015 och 2016. Något bokslut för 2017 har jag inte lyckats hitta.
  Det kan gå bra, men risken är mycket hög! Jag avstår från att teckna.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hejsan, fick samma erbjudande från Avanza idag. Är ny inom obligationsområdet men tycker detta bolags visioner och mål ändå verkar rimliga. Tror vi detta är en värdig investering?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Skickade en kommentar som tydligen inte gick fram.

Bolaget har förlorat pengar i åratal och skall nu ge sig in i ett kinesiskt projekt.

Risknivån är alltså extremt hög. Visst kan projektet lyckas och då blir avkastningen god. Själv föredrar jag dock att sova gott om natten och avstår från att teckna.

Ps. Bolaget är noterat så det går att få  nyckeltal via Avanza. Där ser man också att bolaget går med förlust.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-05 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.