Erfarenhet av att ta hem pengar från Buillon Vault?
Sök:

Erfarenhet av att ta hem pengar från Buillon Vault?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Guldtösen

ställde för sedan frågan: Erfarenhet av att ta hem pengar från Buillon Vault?

Jag har just sålt en hel del guld i Buillon Vault och fått pengarna skickade från Buillon Vault till mitt Nordea konto som är registrerat mot mitt konto hos Buillon Vault.

Nu slår Nordea bakut och kräver info om var pengarna kommer ifrån osv. innan de släpper dem till mig. Jag ska infinna mig på Nordea kontor med ID och intyga var pengarna kommer ifrån.

Någon med liknande erfarenhet? Är detta någon anti-terror-finansierings grej tro?

Finns smidigare/bättre sätt att få hem pengar från Buillon Vault?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För att förhindra penningtvätt är banken skyldig att veta vad pengarna kommer ifrån. Vet de inte måste de fråga. Jag upplever att de är mer frågvisa om pengarna kommer från utlandet eller en annan valuta. Jag har flera gånger utan problem fört över 160k mellan olika svenska banker utan en enda fråga. Men när jag fick in ca 140k från england fick jag förklara vad det var för något. Den förklaringen kunde jag göra på internetbanken om jag inte mindes helt fel. Det var på SEB som pengarna kom in den gången.

Det känns spontant som att systemet finns där för att upptäcka överföringarna. Hade det varit superenkelt och smidigt att kringgå dem hade alla gjort det och systemet hade saknat effekt. Visst finns det säkert ett kryphål någonstans, men det känns som att dessa olika upplägg är mer komplicerade än att bara förklara för banken var pengarna kommer ifrån. Du får ju rätt bra underlag från Bullion Vault så det ska inte vara några problem.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! Ja, det är nog bara att acceptera att ny lagstiftning gör att man måste förklara och dokumentera till banken. Kändes bara lite surt att behöva besöka bankkontor och få förklara sig, dessutom gav detta två extra bankdagar då Nordea skrev brev om att de höll pengarna och att det tog en dag till innan pengarna släpps. För mig var ett foto på websidan där man ser infon om valideringen av mitt Nordea konto mot Buillon vault den dokumentation banken ville ha.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Guldtösen
 2. Vit pil

  Förstärker ytterligare min skepsis mot att ha guld i Buillon vault som en försäkring om det blir finansiell kris. Känns alldeles för långt till de pengarna, för mpnga osäkerhetsfaktorer när det gäller att få loss pengarna om det blev skarpt läge.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Trygghetsnarkoman?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-13 klockan 15:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.