Erfarenheter av Erik Penser Bank?
Sök:

Erfarenheter av Erik Penser Bank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oskar

ställde för sedan frågan: Erfarenheter av Erik Penser Bank?

Hej!

Är det någon som har några erfarenheter av Erik Penser Bank? Jag har ett kortsiktigt sparande till kontantinsatsen på lägenhet och tänkte lägga pengarna i ett av deras sparkonton med 1,75 % ränta. Hur tryggt är det att lägga sina pengar hos dom? Kontot har insättningsgaranti.

Hälsningar Oskar

P.S. Och tack Jan för din fantastiska hemsida!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag känner till varumärket men har ingen personlig erfarenhet av dem som bank. Men när det kommer till sparkonton tycker jag du ska känna dig trygg om den statliga insättningsgarantin gäller.

1,75% ränta låter högt för ett kortsiktigt sparande (med insättningsgaranti). Jag googlade fram till Penser Spar och hittade konton med löptid från 3 månader till 3 år. Dessa hade räntor på 0,60-1,70%. Dessa siffror stämmer inte riktigt överens om uppgifterna du skriver om i frågan. Och vad jag kan läsa mig till är villkoren lite speciella. Kolla så att kontot verkligen passar dina behov.

Qliro (CDON-gruppen) och SBAB är exempel är banker/finansinstitut med statlig garanti, sparräntor på 0,65%+ och fria insättningar/uttag. Högre ränta än så tror jag är svårt att nå utan att låsa sig — och antagligen tappa all ränta om man skulle dra sig ur i förtid.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Sevenday har 0.75% ränta med fria uttag, ingen bindningstid och statlig insättningsgaranti.
  Det är mig veterligen bästa villkoren för tillfället och har varit så ganska länge.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-18 klockan 15:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.