Erfarenheter av Solidar eller Indecap? Finns det alternativ?
Sök:

Erfarenheter av Solidar eller Indecap? Finns det alternativ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Erfarenheter av Solidar eller Indecap? Finns det alternativ?

Jag behöver råd gällande min premiepension. Jag har i dag Solidar som förvaltare och min bank vill att jag byter till Indecap. Eftersom jag inte vill lägga pengar på onödiga förvaltningskostnader vill jag gärna höra vad andra har för erfarenheter av Solidar och Indecap. Finns det andra alternativ som ni kan rekommendera?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har ingen erfarenhet varken av Solidar eller Indecap. Däremot är jag skeptisk av naturen eftersom aktiv förvaltning har extremt låga odds att lyckas. Själv har jag gjort det enkelt för mig i min premiepension. Eftersom jag har mer än 10 år kvar till pension så är jag aktivt inaktiv. Jag har lagt i princip 100 procent i sjunde ap-fonden (AP7).

Det är samma fond som alla som inte har gjort något val har fått och den har gått i princip bäst. Anledningen är enkel, den är passiv, den är bred, den är billig och den har en hävstång om upp till 1,5 gånger. För det rådet behöver jag inte betala någon annan. :-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej det finns flera ap7 vilken menar du? Min bank har bytt till en jrs med avgift 0.89 har typ 12 år till pension ..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Annelie
 2. Vit pil

  Solidar är köpstoppade av PPM och utredning pågår. Kommentarer överflödiga….
  Indecap är seriösare men har bland de högsta avgifterna.
  Jag hoppas att du har lyssnat till Jans råd.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 09:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.