Ersätta
Sök:

Ersätta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Ersätta

Hej!

 

Jag har precis skapat en nybörjareportfölj med 10 fonder  på Avanza och skapade en liknande på handelsbanken förutom två fonder som jag inte har hittat. PLUS Småbolag Sverige och Pacific Precious.

 

Har ersätt dem med  Handelsbanken Global Småbolag Index(*) och Handelsbanken Realräntefond. Undrar om det skulle finnas en annan´bättre alternativ eller?

 

Tack för fantastiskt blogg.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Handelsbanken Global Småbolag Index är en utmärkt fond till rätt lågt pris. Bättre än Sverigefonderna om du frågar mig.

Realräntefonden kan du strunta i, den bör gå back så lönge vi har minusränta. Sätt de pengarna i AMF Räntefond Lång istället.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det här med realräntefonder. Jag funderar på om inte inflationspremien faktiskt kompenserar de låga räntorna. T.ex. running yield på AMF Räntefond Lång är 1,1% medan SHB Realräntefond borde rimligen lega på runt 2% (inflationsmålet)?

  Ang. SHB Global Småbolag tycker jag tvärtom 0,68% är dyrt. I min mening är allt över 0,4% dyrt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-02 klockan 13:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.