Ersättare till Gold Shares, db x-trackers euro och Ishares euro vid uttag?
Sök:

Ersättare till Gold Shares, db x-trackers euro och Ishares euro vid uttag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Chrille

Den här artikeln publicerades 2017-11-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ersättare till Gold Shares, db x-trackers euro och Ishares euro vid uttag?

Hej,

vid uttag av pensionsförsäkring får portföljen bara innehålla fonder, finns det några bra alternativ till ovanstående 3?

Tack o trevlig helg.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vill man ha exponering mot råvaror finns dessa att handla i svenska fonder (obs, kolla upp fond innan du investerar, detta är enbart en lista med de jag vet om FINNS)

– Handelsbanken Råvarufond
– Swedbank Råvarufond
– Pacific Precious A

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har ställt frågan till dig Jan tidigare, hur man skall göra med portföljen vid uttag.

Du svarade att förddela över lite globala indexfonder.

Men skall jag verkligen ersätta t.ex. råvaror med indexfonder?

Jag ämnar inte spara till pension utan ta ut en befintlig och vill att den skall omfördelas så den blir så lik RT-portföljen som är möjlig fast bara med fonder då.

Chrille

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-03 klockan 12:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.