ETF för NASDAQ, handla via Nordnet?
Sök:

ETF för NASDAQ, handla via Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Spararen

ställde för sedan frågan: ETF för NASDAQ, handla via Nordnet?

Hej!Känner någon till en ETF som täcker NASDAQ composite men som även kan handlas via Nordnet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja det finns flera:

https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16990290-lyxor-nasdaq-100-ucits

https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16768622-invesco-eqqq-nasdaq-100

https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16120103-first-trust-nasdaq-100

https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16857561-amundi-nasdaq-100-ucits

 

Nordnets sök är sådär, så jag föreslår att du söker på google, jag sökte på nasdaq etf nordnet och fick mycket bra träffar, se här https://www.google.com/search?q=nasdaq+etf+nordnet&oq=nasdaq+et&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l3j69i60j69i61j69i60.2810j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Ett annat tips är att gå till Lyxors egna sajt där kan du botanisera i ETF:er som går att köpa i Sverige via olika kategorier/filtreringar. Finns mycket fint där och allt jag kollat upp finns sedan på Nordnet också https://www.lyxoretf.se/en/instit/products/search/equity-etf

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nej, det finns i dagsläget inga indexfonder som följer det breda Nasdaq Composite Index, bara etf-er som följer det mycket smalare Nasdac-100 index.

  Nu samvarierar dessa mycktet med över 90% i o f s, men det är trist att Svenska småsparare tvingas ta högre risk när de följer högavkastande USA index, eller får välja indexfonder som följer andra index som avkastar sämre.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Niklas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-27 klockan 06:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.