ETF silver
Sök:

ETF silver

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kenneth

ställde för sedan frågan: ETF silver

Vilket är bästa sättet att investera i silver? Finns någon motsvarighet till xtra 4 gold fast för silver?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

WisdomTree Physical Silver ETF / JE00B1VS3333 finns med bland Degiros courtagefria ETF:er. Valutaväxlingsavgiften (0,10 %) är betydligt lägre på Degiro jämfört med Avanza och Nordnet (0,25 %), och de har dessutom valutakonton på ISK vilket gör att man slipper betala växlingsavgift framöver när man väl växlat till exempelvis euro.

Ett alternativ att beakta om man är intresserad av silver är fonden AuAg Silver Bullet som finns på Avanza och Nordnet. Förvaltaren Erik Strand är en återkommande gäst hos Rika Tillsammans. Det är ingen ETF utan en aktiv fond som investerar i silvergruvor, så det är inte frågan om någon fysik replikering av silver. Utan att skämmas marknadsförs fonden som ”Sveriges kanske mest riskfyllda fond”.

Guld är volatilt, silver är ännu mer volatilt, och silvergruvor… Håll i hatten! :-)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-05 klockan 19:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.