ETF:er på Avanza
Sök:

ETF:er på Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Levy

ställde för sedan frågan: ETF:er på Avanza

Hej

Man kan inte köpa etf längre på Avanza. Vad finns det för alternativ investering till SPDR Gold som jag egentligen vill ha i min Rikatillsammans portfölj??

//Fredrik

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om man tillåts märka ord så går fortfarande att köpa ETF:er på Avanza. Det är bara att de roliga, intressanta och billiga ETF:er som finns i USA inte längre är tillgängliga.

Eftersom det är guld du är ute efter kan du titta närmare på GULD S, TRACK GULD AVA och Pacific Precious A.

De två första är syntetiska värdepapper medan Pacific Precious A är en aktivt förvaltad ”vanlig” fond som påstås delvis ha täckning i fysiska metaller.

Guld S kostar courtage (läs prislistan!) medan TRACK GULD AVA är avgiftsfri att köpa om man handlar för över tusenlappen. Båda dessa har dessutom spread. De handlas likt ETF:er över börsen till aktuellt pris.

Pacific Precious A har ingen köp- eller säljavgift, saknar spread, men är lika långsam att handa som vilken fond som helst och har en förvaltare som spår i kaffesump, eller hur han nu bär sig åt.

Hallååå Avanza! Hör ni oss? Ge oss ETF:er med fysiskt guld!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket för uttömmande svar, ska kolla upp dina alternativ :)
  Men… vad är ett syntetiskt värdepapper?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Levy
 2. Vit pil

  Hej Fredrik!

  Det han menar med syntetiskt värdepapper, är att det är ett certifikat som har underliggande värde mot guld. Så kursen på certifikatet ska följa utvecklingen på guldet.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Ok, då förstår jag, tack Robin.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Levy

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det går fortfarande att köpa ETFer på den europeiska (tyska )marknaden med underliggande backning i guld, t.ex. 4GLD och GZUR. Men man måste ringa dem. Vet inte om courtage blir högre då .

Överväger själv att flytta till Nordnet av den här anledningen .

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-28 klockan 15:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.