ETF:ers motsvarighet?
Sök:

ETF:ers motsvarighet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: ETF:ers motsvarighet?

Hej!

Sedan Mifid trädde i kraft har vi inte kunnat köpa amerikanska ETF:er. Innan Mifid trädde i kraft hade jag ögonen på två ETF:er:

  • Robo Global Robotics and Automation ETF
    • 91 innehav
  • iShares Global Water UCITS ETF
    • 50 innehav

Vart/hur kan man investera i liknande ETF:er med liknande innehav som dessa två ovan innehar?

Jag skulle kunna kolla vilka innehaven är, men man skriver bara ut de tio största innehaven på hemsidan/produktbladet. Sedan kanske det blir opraktiskt att investera direkt i innehaven när det handlar om andra valutor än SEK, dålig riskspridning när jag inte får resten av innehaven än de tio största osv. Jag vill ju ha ETF:en. Hur hade ni gjort?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Båda verkar registrerade på tyska Xetra. Prova skapa ett konto hos Nordnet och se om de är köpbara.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Tyvärr så är det nog svårt att investera i något liknande så länge ETF:er inte är lika lätt att handla just nu som de var innan Mifid2.

Nordnet har iaf bäst utbud av ETF:er just nu så kolla där, annars så skriver du till Nordnet eller Avanza och ber dom lösa detta, om tillräckligt många skriver samma ETF så kommer dom prioritera dessa framöver.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-15 klockan 18:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.