ETFS Physical Swiss Gold (GZUR)
Sök:

ETFS Physical Swiss Gold (GZUR)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter Modd

ställde för sedan frågan: ETFS Physical Swiss Gold (GZUR)

Hej, jag köpte en mindre post av GZUR mest för att testa. Efter ett par dagar såg jag ett ras i min investering på 3.55 procent till trots för att värdet på tillgången gått upp 0,3 procent. Är anledningen till raset förvaltningsavgifter och courtage? Vilka är avgifterna vid köp och lönar det sig således att köpa en större post, d.v.s. i mitt fall en post över 10 000 kr?

Vilka samlande avgifter har ETFS Physical Silver (VZLC)?

Jag har svårt att få någon samlad översikt över avgifterna?

Jag uppskattar verkligen till blogg och dina poddavsnitt / youtubeavsnitt.

 

Mvh

/Peter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Haha ras på 3%

det är inte valutaeffekter då? Verkar handlas i EUR sen följer den spotpriset på guld som är i USD. Verkar även kosta 0,19% löpande avgifter vad jag kan se

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Är nog som ovanstående har skrivit, en valutaeffekt.
  Kan även vara att utvecklingen på ETF:en inte rapporteras in exakt på dagen och att det då är en liten ”delay” på utvecklingen, har tyvärr inte tillgång till att kolla in hur dom rapporterar in då man måste vara inloggad på Nordnet för att kunna se.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-27 klockan 13:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.