eToro aktiehandel utan avgifter? Vad är era synpunkter?
Sök:

eToro aktiehandel utan avgifter? Vad är era synpunkter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: eToro aktiehandel utan avgifter? Vad är era synpunkter?

Hej! Jag har fått massa riktad reklam med Alec Baldwin på youtube som gjorde mig fundersam :)
Har ni hört om eToro? Vad är era för synpunkter?

https://stocks.etoro.com/en/commission-free
100% stocks, 0% commission
Get exactly what you’re paying for with commission-free stock investing
No markup | No ticketing fees | No management fees

Har inte läst igenom allt, men jag förstår inte riktigt deras affärsmodell. Har bara hittat denna uttagsavgift:
”eToro charges a flat $5 fee on all withdrawals. The minimum withdrawal amount is $50.”

Vad är haken (förutom risken man tar)?

Hittade också detta:
eToro Review: They may not have the tightest spreads, but accounts can be opened for as little as 50 dollars which makes them a good candidate for practice trading with small amounts of real money. There are no fees to use eToro, the only costs being the spreads and the charges to hold overnight positions (both higher than most brokers). Vad betyder det?

Annars verkar kritiken mest handla om hur sidan uppmuntrar användarnas risktagande, med ”gamification” och den sociala plattforms-delen :
The simple, game-like user interface and integrated social network functionality might lead clients to believe that trading is easy and fun. Nothing can be further from the truth. It can also give the wrong impression that even though you’re a novice, making money is as easy as clicking Copy. There probably are good traders on eToro, but it takes some time and skills to find them. Most of the traders on eToro are high risk traders, with bad money management and and horrible, horrible drawdowns so you have to be extremely careful when choosing traders to copy.

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta är inte är ett investeringssparkonto, ISK.

Av skatteskäl är det bara i undantagsfall man vill ha aktier på något annat är ett investeringssparkonto eller en kapitalförsäkring, så detta är inget för svenska investerare.

Valutaväxlingsavgiften är 0,50 %. Dubbelt så mycket som skamligt dyra Nordnet och Avanza, och fem gånger så dyrt som Degiro – som dessutom har valutakonton på ISK.

Citat från eToros prislista:

Avgifter kan ändras när som helst och ändras dagligen, utan föregående meddelande, beroende på marknadsförhållandena.

Låter spännande för den som gillar överraskningar i vardagen!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Nordnet Superfonden Sverige är bästa valet om du vill ha gratis aktier!!

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, varför gå över ån efter vatten; speciellt om man riskerar att ramla i.

  Konkurrensen från Nordnet och Avanza har ju gjort att till och med storbankerna har anständiga alternativ numera.

  Att en svensk småsparare skulle få rätt mot en utländsk förvaltare känns inte troligt.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Helt rätt Nestor. Jag håller med dig. Själv har jag Global indexfond men funderar ganska ofta att jag skulle klara mig riktigt bra och helt gratis att vikta allt till Nordnet Superfonden Sverige! Långsiktigt den index som Superfonden Sverige följer kommer klara sig riktigt bra. Man skulle spara minst 0.30% i avg årligen och i mitt fall är det minst 12 tusen kronor som stannar kvar i fonden istället för att betala avg för lite bättre riskspridning. Det är 1 tusen kronor i månadssparande. På 20 år är det mycket pengar som man behåller själv. Långsiktigt är Sveriges gratis index fond utmärkt och ganska tryggt sparande och på så långt sikt inte alls högrisk. Vad tycker du Nestor? Lite bättre risk spridning kostar oss avkastning istället! Lycka till.
Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Superfonden Sverige består av 70 stora bolag och har avkastat 35% på fem och 184% på tio år.
  SEB Sverige Indexfond består av ca 300 bolag inklusive en del småbolag, siffrorna är 41% på fem och 199% på tio år.

  AMF Aktiefond Global 55% på fem och 197% på tio år.

  Själv har jag satsat globalt, med en liten övervikt mot småbolag som jag tror på lång sikt. Och har funderat om 20% Sverige är för mycket, med tanke på risk och avkastning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 2. Vit pil

  Till skillnad mot de flesta andra på den här bloggen har jag en viss erfarenhet av valutahandel. Att ha tillgångar i utländsk valuta ökar både chans och risk. Jag har sett fall där förmögenheter har raserats.

  Att spara i en globalfond är i och för sig en bra sparform. Jag skulle däremot aldrig ha tillgångar i en globalfond när det blir aktuellt att lyfta ur fonden. Några år innan det dags att byta till SEK.

  Detta gäller förstås bara om du har lön eller pension i svenska kronor.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Det vad vi vet idag är avgiften. Det vad som är bäst om 10-20 år är ingen som vet. Om du ska titta historisk är Sveriges index riktigt bra alla Sveriges index. Mycket bättre än globalt. Men globalt är säkrast och lugnast. Majoriteten av aktiesparare och småsparare på börsen investerar minst 50% i sina portföljer i Sverige. Bra eller dåligt men så är det. Majoriteten av folket i Sverige sparar inte alls på börsen. Därför är man stor vinnare långsiktigt om man väljer något av alternativ Gratis index fond Sverige, billig indexfond Sverige, billig Global indexfond. Sedan om du tycker att dina fond val är bättre än mina gör så liten skillnad långsiktigt på 20årssikt. 85% av avkastning avgör hur mycket du har i aktiefonder. En liten del vilka fonden du väljer och vilken index du följer och hur mycket % hit och dit.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-28 klockan 11:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.