Etoro
Sök:

Etoro

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Th

ställde för sedan frågan: Etoro

Vad tycks om handel på Etoro? Vill investera i fraktionella aktier som ingen känd svensk mäklare verkar erbjuda.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För aktier på Etoro gäller samma sak som för Revolut. De saknar ISK och KF och är därför olämpliga för flertalet svenska investerare.

Du kommer behöva skatta bort 30 % av vinsten och deklarera varenda liten transaktion på K4-blanketter. Du behöver hålla på och krångla med valuta- och kursberäkningar och hålla dessa tillgängliga för skatteverket i 6 år.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om ingen känd svensk mäklare vill erbjuda dessa aktier så kan det ju bero på att de inte håller måttet….

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Aktieinvest har andelsaktier!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robert

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej TH!

Har du även kollat in ”Aktieinvest”?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag räknade nyligen på Aktieinvest i denna tråd:
  https://rikatillsammans.se/fragor/fraktionella-aktier-i-sverige/

  Jag kom fram till att kostnaden för att köpa och sedan sälja en utländsk aktieandel för 500 kr var ca 14 %.

  Det är så absurt dyrt att jag ifrågasätter om jag verkligen räknat rätt, men jag ser inte var jag räknat fel någonstans.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A
 2. Vit pil

  Spännande, hade ingen aning att de va så dyrt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-10 klockan 15:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂