Ett eller flera ISK?
Sök:

Ett eller flera ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Ett eller flera ISK?

Hej!

Jag är ny på området och har precis startat mitt första ISK konto hos Avanza. Planerar att börja månadssparande dels i en ”Nybörjarportfölj” och dels i en långsiktig ”pensions/barnportfölj”. Fråga;

rekommenderar ni att jag startar två ISK; ett för vardera portfölj eller att jag håller mig till ett ISK vartifrån jag för över till bägge portföljer?

Tack för hjälpen! :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Jag hade kört på två olika ISK, då får man en översyn. Eftersom det är olika fördelningar (40% räntor i nybörjarportföljen och 10% i globala barnportföljen) så kan det bli klurigt att fördela rätt på ett och samma ISK.

Lycka till! :)

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-28 klockan 07:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.