Ett fjärde sparalternativ som aktiebolag?
Sök:

Ett fjärde sparalternativ som aktiebolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jennica

ställde för sedan frågan: Ett fjärde sparalternativ som aktiebolag?

Hej,

Tack för ett väldigt bra inlägg! Precis de frågeställningar jag funderar på som egenföretagare. Många värdefull insikter!

Investera pengar privat eller via sitt aktiebolag?

Jag undrar hur alternativet att avsätta aktiebolagets överskott i en Tjänstepensionsförsäkring ser i relation till de tre som är redovisade?

Och finns det något bra alternativ där man investerar bolagets kapital (och i så fall hur) för att sedan löpande betala ut lön till sig själv efter det att man fyllt 65 år (och därmed med lägre sociala avgifter och löneskatt)?

 

Väldigt tacksam för svar. Stort tack på förhand!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-10 klockan 15:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.